Den profesjonelle kokkens stekepanne med utmerkede stekeegenskaper og nesten evig levetid! Stekepannen i karbonstål er et godt alternativ til teflonpanner og krever lite pleie, akkurat som støpejernspanner. I en godt vedlikeholdt karbonstålpanne dannes det et naturlig non-stick-belegg av fett og karbon, noe som reduserer behovet for vedlikehold og øker frigjøringskapasiteten. I en mye brukt karbonstålpanne er stekeegenskapene til støpejernspanner og non-stick-evnen til teflonpanner også til stede! I tillegg kan du bruke metallredskaper uten problemer.
I De Buyer Mineral B-serien er pannen behandlet med et helt naturlig og kjemikaliefritt økologisk bivoks-belegg. Belegget beskytter pannen mot rust og gjør den enklere å bruke. Det skaper den første stekeoverflaten for karbonstålet og forbedrer samtidig pannens non-stick-egenskaper. Vask pannen med varmt vann for å fjerne eventuelt oppbevaringsstøv før første gangs bruk - det meste av bivoksen vil forsvinne fra overflaten. Den lille mengden voks som blir igjen, vil ikke forstyrre og vil faktisk hjelpe til med bruken av pannen. Om ønskelig kan du også brenne pannen med fett.
Karbonstål er det beste valget når du skal steke pannekaker - pannekaken får den rette stekeoverflaten og fester seg ikke til pannen.
Karbonstål er ikke like porøst som støpejern, så du kan steke alle typer ingredienser uten problemer. For proteinrike matvarer, som egg eller hvit fisk, bør du være forsiktig og senke temperaturen ordentlig. Ikke prøv å holde karbonstålet blankt, da det endrer farge ved bruk. Innsiden av pannen blir mørkere, og når innsiden er helt svart, er det naturlige non-stick-belegget på sitt beste.
Stekepannen i karbonstål bør ikke vaskes i oppvaskmaskin, vanligvis er det tilstrekkelig med varmt vann for hånd. Du kan heller ikke oppbevare mat i karbonstålpannen eller la den ligge i bløt i vasken på grunn av faren for rust. Hvis det dannes overflaterust på pannen, kan den likevel brukes, og rusten kan fjernes med en grov svamp eller stålbørste. Etter bruk, vasking og tørking er det lurt å smøre pannen med en dråpe rapsolje for å forhindre overflaterust under oppbevaring.
Egnet for alle varmekilder og kokeplater, inkludert induksjon. Kan også brukes i stekeovn (maks. 200 °C i 10 min).
- Ytre diameter på toppen: 30 cm
- Diameter i bunnen: 26 cm
- Anbefalt kantlengde: 1,5 cm
- Tykkelse: 2,5 mm
Den pressede strukturen i stekepannen av karbonstål kan noen ganger vri seg litt. For å unngå dette er det best å unngå å plassere den varme stekepannen i kaldt vann. Bruk av stekepannen på koketoppen med full effekt kan også føre til skjevhet. Hvis det oppstår skjevheter, bør du først varme opp pannen litt og plassere den opp ned på et fast underlag før du slår på midten av bunnen av pannen med en hammer.
