Mange japanske knivprodusenter produserte tradisjonelt en spesialkniv med ensidig sliping, kjent som "Kiritsuke". Det krevde stor dyktighet å bruke den effektivt, og på mange japanske restauranter var det bare kjøkkensjefen som fikk lov til å bruke den. Kiritsuke-kniven ble dermed ansett som et symbol på ekspertise, status og ansiennitet.
Med utgangspunkt i denne tradisjonen utviklet GLOBAL® Knives en dobbeltslepet versjon av Kiritsuke-kniven i Classic-serien for å skape en svært allsidig kniv. Denne kniven kan brukes til å utføre de fleste oppgaver som normalt utføres med en Gyuto eller kokkekniv, men også med Nakiri og Sujihiki. Den har mindre krumning enn den typiske Gyuto-kniven, noe som gjør den mindre egnet til "rocking action chopping", men perfekt til "push and pull"-skjæring. Spissen av bladet egner seg spesielt godt til finhakking og terninghogging.
Disse eksklusive knivene ble opprinnelig utviklet for Roux Scholarship-dommerne, og hittil er det bare produsert 500 av dem, og de er tilgjengelige etter først til mølla-prinsippet!
- GLOBAL G-serien
- Kiritsuke Kniv
- Cromova18 rustfritt stål
- Rockwell C56-58
- Akutt 15 graders skjæreegg
- Kun håndvask
- Designet av Komin Yamada
- Produsert i Japan