Det meget skarpe bladet på en filetkniv er det perfekte verktøyet for å kutte fisk.bladets lengde er 20,5 cm, og slipevinkelen er 15 grader.bladet er laget av høykvalitets rustfritt stål med høyt karboninnhold og inneholder molybden.dette gir utmerket korrosjonsbestandighet, noe som gjør kniven langvarig og veldig holdbar.håndtaket på kniven har en oval form og er laget av gummitre.
Knivens egenskaper
- Stålets hardhet: 58±1 HRC
- Bladets lengde 17 cm
- Slipevinkel 10-15° - betydeligskarpere enn europeiske kniver
Japanske Satake Cutlery har laget kniver siden 1940, og er et av Japans mest anerkjente knivmerker.
Japanske kjøkkenkniver er av svært hardt og tynt metall, og må derfor ikke hamres eller vris inn i harde materialer som frossent eller beinet kjøtt, kokosnøtt, lokk på hermetikkbokser o.l. Det er en reell risiko for at biter løsner fra stålet. Kjøkkenkniver av høy kvalitet bør heller aldri vaskes i oppvaskmaskin, men helst umiddelbart etter bruk med en rask vask og tørking i vann. Alle løsninger der knivene ikke er i kontakt med andre metallgjenstander, er egnet for oppbevaring.