I motsetning til en vanlig husholdningskniv holder den japanske ekstra skarpe profesjonelle kniven seg skarp lenger og er enklere å slipe. SP-50 er en robust og ergonomisk utformet kjøkkenkniv. Passer både til hjemmebruk og profesjonell bruk. Tynn, sylskarp MAC Superior høykarbonstål. Knivene i Superior-serien har utmerket balanse og håndtering. Kniven egner seg godt til å skjære kjøtt uten bein, grønnsaker og frukt
Bladets hardhet er optimal, 57-61 HRC, noe som gjør det enkelt å slipe kniven på nytt. Bladet er avfaset på begge sider og er slipt på begge sider i en lett asymmetrisk MAC vinkel, noe som gir optimal kontroll over kniven når du skjærer. Knivens håndtak buer svakt oppover, noe som gir god plass til fingrene. Den avrundede spissen øker sikkerheten og forhindrer at spissen bøyes/brytes av.
Kniven bør vaskes for hånd umiddelbart etter bruk. Kniven egner seg ikke til å skjære i bein, frossen mat, sprøtt brød eller andre harde materialer. Alle disse kan flise opp, knekke, bøye eller brekke et knivblad eller håndtak.
Egenskaper:
- Bladets lengde: 12,5 cm
- Bladmateriale: MAC Superior-stål
- Bladets hardhet: 57-61 HRC
- Slipevinkel: 10-15° - betydelig skarpere enn europeiske kniver
Japanske kjøkkenkniver er av svært hardt og tynt metall. Derfor må de ikke hamres eller vris inn i harde materialer, som frossent eller beinet kjøtt, kokos, hermetikklokk osv. Det er en reell risiko for at biter løsner fra stålet. Kjøkkenkniver av høy kvalitet bør heller aldri vaskes i oppvaskmaskin, helst umiddelbart etter bruk med en rask vannvask og tørking. Alle løsninger der knivbladene ikke er i kontakt med andre metallgjenstander, er egnet for oppbevaring.