Nyhet

Gastronoma Sous vide

Artikkelnr: D32064
1789 kr
 
Legg i handlekurven
Leveringstid:  4-7 arbeidsdager

  • Qliro Checkout
  • Rask levering - leveringstid er vist i kassen
  • Returret - 100 dagers åpent kjøp
Information
Sous vide har lenge vært en populær tilberedningsmetode blant profesjonelle kokker.



"Sous vide" er fransk og betyr "under vakuum". Det beskriver en tilberedningsmetode der maten legges i forseglede vakuumposer og tilberedes i et vannbad. Maten tilberedes ved konstant lav temperatur over lang tid for å gjøre den fuktig og smaksrik. Når vakuumposen forsegles, koker maten i sin egen saft sammen med marinaden eller krydderet du har tilsatt. Vitaminer, mineraler og safter beholdes, og matens smak forsterkes. Det gjør maten sunnere, saftigere og mer smakfull. Ettersom kjøtt tilberedt sous vide er mørere, er det mulig å bruke billigere stykningsdeler som nakkefilet, skank og bog, som ofte er mer smakfulle enn de dyrere stykningsdelene.



Ettersom sous vide-tilberedning krever at matvarene vakuumpakkes enkeltvis, kan man tilberede flere varer samtidig, så lenge tilberedningstemperaturen er den samme.



Det er vanskelig å overkoke maten med sous vide, men matens struktur kan endre seg noe under tilberedningen. Maten kan tilberedes i god tid før servering, noe som gjør sous vide perfekt når du skal ha gjester.



Kjøtt egner seg spesielt godt til sous vide-tilberedning, fordi det blir mørere, saftigere og mer smakfullt, men også grønnsaker og fisk kan tilberedes på denne måten.



Vi anbefaler sous vide-tilberedning av følgende matvarer:



• Oksekjøtt, kalvekjøtt, lammekjøtt, svinekjøtt og vilt

• Kylling, kalkun og and

• Mager og fet fisk, hummerhaler og kamskjell

*Rotgrønnsaker som poteter, gulrøtter, pastinakk, rødbeter og kålrot *U+2022

*sprø grønnsaker som erter, asparges, mais, brokkoli, blomkål, auberginer, løk og squash

• Hard frukt som epler og pærer

• Myke frukter som mango, plommer, aprikoser, fersken, nektariner, papaya og jordbær



Du kan marinere maten eller tilsette krydder, urter, smør eller olje før du forsegler vakuumposen.



Maten må vakuumforsegles i en pose for å fjerne luft og fuktighet. På den måten beholder maten sin naturlige smak og sitt næringsinnhold. Vakuumforseglingen bidrar også til å åpne porene i kjøtt, fjærkre, fisk og skalldyr, slik at marinaden og krydderet absorberes bedre og maten blir mer smakfull.



Oksygen og fuktighet i omgivelsesluften reduserer matens smak, næringsinnhold og struktur, og det er derfor viktig å bruke en vakuumforsegler av høy kvalitet for å fjerne luft og fuktighet før posen forsegles for å sikre at maten vakuumpakkes optimalt.



Når vannet i kjelen har nådd ønsket temperatur, legges vakuumposene med matvarene forsiktig ned i vannet. Sørg for at posene er helt under vann, og at vannet kan sirkulere rundt posene, slik at maten tilberedes jevnt.



Når maten tilberedes sous vide, kan det være nødvendig å brune kjøttet i en stekepanne eller på grillen for å fremheve utseende og smak. Ta maten ut av posen og brun den raskt på en svært varm stekepanne eller grillrist. Da karamelliseres fettet og proteinene, og smaken blir bedre.
5707442001798EAN:
  • Spesifikasjoner
  • Manuals & Datasheets
  • Reviews & Questions/Answers

Andre så også på