YAXELL ZEN er en kinesisk kokkekniv som er laget med den tradisjonelle lagsmiingsmetoden. Den 37-lags kniven har 18 lag molybden-vanadiumstål som er smidd på begge sider av kroppen. Bladene har en av de fineste bladkvalitetene, og hardheten på metallet i bladene er 61 HRC. Japanske kjøkkenkniver er av svært hardt og tynt metall. Japanske kniver må ikke hakkes eller vris inn i harde råvarer, som frossent eller utbeinet kjøtt, kokosnøtt og lokk på glass. Det er fare for at biter løsner fra stålet. Kjøkkenkniver av høy kvalitet bør vaskes for hånd og tørkes umiddelbart for å forhindre rust. Alle løsninger der knivbladene ikke er i kontakt med andre metallgjenstander, er egnet for oppbevaring.
NB! Til tross for likheten er dette ikke en kjøttøks.
- På grunn av det glatte bladet er den beregnet på å hakke, dvs. droppe skjærestilen
- 37 lag med smiing
- Bladets hardhet: 61 HRC
- Vinkel for sliping: 10
- Materiale: molybden-vanadiumstål